Kotona ansaitsemaan ryhtymisen aloittaminen saattaa vaatia jonkin verran investointeja, mutta toisaalta säästöjäkin yleensä kertyy.
1. Työmatkat
Mikäli tällä hetkellä käytät julkista liikennettä työmaalle päästäksesi, huomaat nopeasti, kun kotiin jäätyäsi rahaa jää taskuun kuukausittain aiempaa enemmän. Jos taas käytät omaa autoa, ero aiempaan ei käy selväksi heti, mutta ajan mittaan rahaa säästyy tässäkin tapauksessa. Ensinnäkin polttoainetta ei kulu yhtä paljon. Toiseksi matkamittariin kertyy vähemmän kilometrejä. Tästä seuraa loogisesti, että säästät myös auton huolto- ja ylläpitokuluissa.
2. Ruoka
Syötävä on toki kotona työskennellessäkin. Ja ellet ole tarkkana, saatat syödä kotosalla jopa enemmän kuin toimistossa, sillä jääkaappi on petollisen lähellä! Mutta vaikka kauhoisit ruokaa naamariin kuinka paljon tahansa, et maksa siitä läheskään yhtä paljon kuin työpaikkaruokalassa. Kun valmistat lounaasi kotona, säästät merkittävästi ja saatat jopa syödä terveellisemmin. Kahvikupposestakaan ei tarvitse maksaa samaa hintaa kuin kaupungilla.
3. Vaatteet
Kotona tarvitset vähemmän hienoja (ja kalliita) vaatteita. Kun pahimmillaan tarvitset joka viikonpäivälle oman vaatekertansa, se maksaa maltaita. Lisäksi toisiinsa sopivien pukineiden ostaminen ja pukeminen kysyy paljon aikaa ja mielikuvitusta, mikä ei varsinkaan oman sukupuoleni edustajia aina innosta. Tulkoon se tässä kerrotuksi, että oma etätyömiesasuni on useimmiten bokserit ja t-paita! Samalla ”normaalit” vaatteeni ja kenkäni kuluvat vähemmän ja säilyvät pitempään käytössä.
Kotona työskentelmällä säästyy myös aikaa, jonka voi käyttää johonkin muuhun hyödylliseen, kuten ruuanlaittoon (säästöä ulkona syömiseen verrattuna), siivoukseen tai huoltotöihin (ei tarvetta ulkopuoliselle avulle) tai vaikkapa olemassa olevia netti- tai vakuutussopimuksia edullisempien diilien metsästämiseen netissä. Aikasäästön voi hyödyntää myös esimerkiksi siten, että pitää lapsensa vain osapäivähoidossa. Tällöin hoitomaksu on pienempi ja lapsi saa olla enemmän kotona. On selvää, että yhdeksäntuntinen päivä tarhassa erossa omista vanhemmistaan on esimerkiksi pari-kolmevuotiaalle henkisesti paljon kuormittavampi kuin viisituntinen.